Ontwerpprijs voor studenten: de winnaars van 2017
Voor de derde keer op rij gingen we op zoek naar de meest getalenteerde student-ontwerpers in de Benelux. Dat leverde vier enthousiaste winnaars op.

De Vectorworks Ontwerpprijs is een internationale ontwerpwedstrijd voor student-ontwerpers in architectuur, interieur en exterieur. Het was een spannende strijd met wereldwijd meer dan 2.000 deelnemers. In de eerste, lokale, ronde beloonde onze jury drie intrigerende projecten met telkens $3.000 voor de ontwerper(s) en gratis Vectorworks-software en -training voor de faculteit van de laureaat. Proficiat aan alle laureaten!

Architectuur: 'The Wall' door Brecht Scheelen

Als student aan de UHasselt zocht Brecht een oplossing voor de sociale en stedelijke segregatie in de kanaalzone van Brussel. Door de zorgvuldige inplanting van een brug hoopt hij de leegte van het kanaal toegankelijk en bruikbaar te maken en een zinvolle uitwisseling tussen beide oevers teweeg te brengen.

Interieur: 'Shelter' door Tineke Gol en Astrid Stevens

Dit duo van de Universiteit Antwerpen ontwierp een minimalistische shelter voor trekkers in Schotland. Een slaapplek die in de omgeving opgaat, maar ook voldoende contrasteert om een landmark te zijn - én de aandacht van onze jury te trekken.

Exterieur: 'Moerbekes Regeneratie' door Dries Pattyn

Als afstudeerproject aan het KASK in Gent focuste Dries op het herstel van een voormalige industriële site. Het domein van 14 hectare kreeg een erg geconcentreerde woonwerkzone naast een uitgebreide 'groenblauwe corridor', de ecowijk en een 'waterlandschapspark' waarbij klimaatbestendigheid centraal staat.

Lees hier meer over deze laureaten en de winnaars van andere landen.

Ook deelnemen?

Natuurlijk komt er een vierde editie van de Ontwerpprijs voor studenten! Laat je mailadres achter op de wedstrijdsite en wij houden je op de hoogte van de start van de inschrijvingen.

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660